Despre implanturi
Implantul surub seamana cu un surub pentru lemn (are spirele rare). El inlocuieste radacina dintelui absent - in prima etapa- apoi si o parte din coroana acestuia - dupa citeva luni. ...
» Citeste despre implanturi dentare


free counters

Cabinet Stomatologic Craciun - Abces dentar

Abcesul dentar este cauzat de neglijarea uni carii pentru o perioada lunga de timp.
Tratamentul abcesului presupune intr-o prima faza drenajul puroiului de catre medicul stomatolog prin canalul dentar sau prin incizie, cat si tratament antibiotic, iar in a doua faza extractia dentara sau daca este posibila tratarea infectiei de de la radacina dintelui afectat, tratare care, in cele mai lulte cazuri, este foarte dificila prin pastrarea dintelui.

Infectiile mucoasei cavitatii bucale, manifestate in general prin afte la nivelul limbii ori mucoasei cerului gurii si a obrajilor, sunt cauzate de microorganisme si se comporta ca niste boli transmisibile in general intre copii, sau prin mancarea de alimente care se consuma in stare cruda si nu au fost suficient de bine spalate.
Īn cele mai multe cazuri sunt boli autolimitate care se vindeca fara un tratament specific, dar uneori sunt necesare antibiotice sau antimicotice.


abces dentar

abces

Asa cum puteti observa, caria incepe in smaltul dintelui. Progreseaza in dentina, ajunge la pulpa dintelui. Acesta este momentul in care durerile incep sa fie foarte mari. Cind infectia depaseste virful radacinii, in unele cazuri apare
abcesul.

Tratamentul are mai multe etape. Dentistul face o anestezie locala. Fara anestezie este imposibil de lucrat din cauza durerilor mari.

Apoi se realizeaza cu ajutorul frezelor o deschidere buna a dintelui. Cu ajutorul a diferite instrumente si substante, dentistul goleste (evideaza) continul pulpar al dintelui atit din coroana cit si din radacinile dintelui.

In anumite cazuri, atunci cind abcesul e foarte mare si a dus la deformarea tesuturilor moi - obraz,buze,pleoapa inferioara - se practica mai intai o incizie care sa grabeasca evacuarea puroiului. Abia dupa ce fenomenele dureroase au cedat se trece la tratamentul dintelui.

In functie de situatie, tratamentul dintelui poate dura una sau mai multe sedinte.