Despre implanturi
Implantul surub seamana cu un surub pentru lemn (are spirele rare). El inlocuieste radacina dintelui absent - in prima etapa- apoi si o parte din coroana acestuia - dupa citeva luni. ...
» Citeste despre implanturi dentare


free counters

Cabinet stomatologic Craciun - Implant dentar - Aditia Osoasa


Aditia Osoasa

In ani de zile de la efectuarea unei extractii, oasele maxilarelor isi modifica forma si dimensiunile. Cu cat au trecut mai multi ani de la extractii, cu atat modificarile sunt mai substantiale. Cat de mult se poate modifica un maxilar? Raspuns: modificarea poate fi atat de mare incat nu mai este posibila introducerea unor implanturi dentare in os.
Implantul dentar este o piesa metalica cel mai adesea din titan, cu forma de surub. Introdus in os, el tine locul radacinii dintelui absent. Dupa o perioada de vindecare de cateva luni, pe implant laboratorul dentar poate confectiona coroana dentara.

Ce ne facem cand nu mai avem suficient os in care punem implanturile dentare? Cum rezolvam situatia? Raspuns: putem folosi - functie de situatie - os extern si/sau osul Dumneavoastra personal.

Osul extern vine sub forma de granule, pasta sau blocuri osoase. Acest os extern poate fi artificial, poate proveni de la animale sau chiar de la oameni. Indiferent de sursa de origine, tratamentele chimice si fizice la care este supus de companiile producatoare il fac sa fie total compatibil cu orice om, lipsit de orice pericole imaginabile. Preturile osului extern pot merge de la sume rezonabile pana la sume foarte mari, mai ales pentru osul de origine umana. Rezultatele obtinute cu diferitele feluri de os extern sunt de la bune la foarte bune.

Standardul de aur este totusi reprezentat de osul Dumneavoastra personal. Pur si simplu se ia os dintr-o parte si se pune in alta, acolo unde avem nevoie sa punem mai apoi implantele. Standard de aur inseamna ca acesta este cel mai bun os pentru Dumneavoastra. Fiindca este produs de acelasi corp este imposibil sa fie respins. Rezultatele obtinute cu osul personal sunt ireprosabile. Problemele care apar sunt legate mai degraba de cantitatea de os pe care o pot furniza oasele maxilare. Uneori, aceasta cantitate nu este suficienta, ca urmare, trebuie sa apelam la osul extern. Se amesteca in anumite proportii, osul extern cu osul personal pana la obtinerea unei cantitati suficiente de os.

Aditia osoasa - perioada de vindecare

Indiferent de osul folosit, corpul remodeleaza in timp acest os adaugat, asa cum are nevoie. Dupa o perioada de vindecare de 6 luni, in osul remodelat se pot introduce implanturile dentare. Studiile au aratat ca implantele se integreaza la fel de bine in osul grefat ca si in osul natural.

Aditia osoasa reprezinta cel mai adesea o interventie chirurgicala separata. Uneori se pot introduce implantele in os in aceeasi sedinta de lucru cu realizarea aditiei osoase, alteori nu. Aceasta decizie o luam la fata locului, in prezenta Dumneavoastra, dupa consultatie si examinarea radiografiilor si a tomografiei.

Stadializarea etapelor de lucru:
  1. Grefarea osului
  2. Perioada de asteptare: 4-9 luni
  3. Introducerea implantelor
  4. Perioada de asteptare: 4-6 luni
  5. Confectionarea lucrarii protetice (a coroanelor, puntilor,protezelor,etc)
Asa cum puteti observa, toata treaba e de durata. Asa ca inarmati-Va cu multa rabdare. Doriti sa aveti din nou dinti cu care sa puteti manca bine, sa zambiti, sa radeti? RABDARE!
(Rabdare insa fara tutun!!! Fumatul influenteaza dezastruos aditia osoasa, riscul de esec crescand cu 100%!!!)