Despre implanturi
Implantul surub seamana cu un surub pentru lemn (are spirele rare). El inlocuieste radacina dintelui absent - in prima etapa- apoi si o parte din coroana acestuia - dupa citeva luni. ...
» Citeste despre implanturi dentare


free counters

Cabinet Stomatologic Craciun- Albire dinti - Estetica dentara


Unii oameni au dinti albi, altii ii au mai galbeni, altii gri, dar toata lumea vrea sa aibe dinti cu o culoare frumoasa. Astazi e posibil sa realizam acest lucru.

albire dinti

Vreme de citiva ani, nu am recomandat pacientilor mei albirea dintilor. Imi era teama ca produsele aflate pe piata pentru albire dinti pot da pe termen lung efecte nedorite. Dupa ce am urmarit 4 ani un anumit sistem, mi-am schimbat parerea. Sistemul pentru albirea dintilor pe care il folosesc de 8 ani se numeste Opalescence. Nu am avut pina acum nici un pacient nemultumit de rezultatele obtinute.


Produsul Opalescence este oferit de firma ULTRADENT. Firma se afla in SUA si de-a lungul timpului s-a impus pe piata medicinii dentare datorita calitatii produselor oferite. Mai multe detalii puteti obtine accesind adresa: www.ultradent.com

Kitul de albire dinti contine gelul de albire aflat in seringi, un tub mic cu pasta de dinti si o cutie pentru gutiere.


Acesta este premiul pentru calitate obtinut de produsul Opalescence in anul 2005.


Structura dintilor

Dupa cum vedeti in desen, un dinte are mai multe straturi. Tratamentul de albire a dintilor se adreseaza numai stratului extern al coroanei dentare, adica smaltului dentar. Smaltul este cea mai dura si cea mai rezistenta structura a dintelui.

Culoarea unui dinte este data de 2 factori: grosimea smaltului si culoarea dentinei. Dentina este tesutul aflat imediat sub smalt (vezi desenul). Un smalt gros nu permite luminii sa puna in evidenta culoarea dentinei subiacente. Dimpotriva,un smalt subtire permite luminii sa patrunda usor; ca urmare,dintele va avea o culoare mai intensa.

Care sunt avantajele unui tratament de albire dinti?

De-a lungul timpului au existat multe metode si sisteme de albire a dintilor. Toate au dat rezultate pe durate mai lungi sau mai scurte de timp. Insa pentru nici unul nu exista efectuate atit de multe studii ca pentru cele de azi. Avantajele sistemului de albire propus sunt urmatoarele:

1. Scade sensibilitatea dintilor la diferiti stimuli.
2. Are effect impotriva aparitiei cariilor.
3. Mareste duritatea smaltului.
4. Imbunatateste sanatatea smaltului.

Cum se procedeaza?

Putem folosi tehnicile de albire a dintilor in 2 situatii: atunci cind vrem sa albim un singur dinte si atunci cind vrem sa albim mai multi dinti deodata.

1.Dintii cariati, dintii care nu mai au nerv isi schimba culoarea in timp. Diferenta de culoare poate fi atit de mare incit sa ajunga evidenta. In acest caz este necesar un tratament de albire al dintelui in cauza.
Mai intai se curata caria dintelui si se face un periaj profesional. Apoi se inregistreaza ca martor culoarea pe care o are dintele. Urmeaza tratamentul de albire a dintelui. Acesta poate avea una sau mai multe sedinte de lucru, functie de gradul de discolorare a dintelui. Tratamentul consta in aplicarea in interiorul dintelui a unui gel care va produce schimbarea culorii dintelui. La sfirsitul tratamentului se inregistreaza noua culoare a dintelui si se compara cu inregistrarea initiala. In felul acesta, schimbarea va fi evidenta.

2. Fumatorii, consumatorii de cafea sau de produse care coloreaza dintii (Coca-Cola, ceai negru, etc) experimenteaza in timp o schimbare a culorii dintilor.

Se curate bine dintii (detartraj, periaj profesional). Se inregistreaza ca martor culoarea dintilor. Se incepe tratamentul de albire a dintilor. Se iau doua amprente pentru maxilar si mandibula. Tehnicianul dentar confectioneaza doua modele pe care realizeaza doua gutiere dintr-un plastic moale. Acestea vor fi numai pentru dintii dumneavoastra.
In urmatoarea sedinta, primiti in cabinet cele 2 gutiere precum si gelul cu care se face albirea dintilor. Gelul se aplica in cantitate redusa in gutiere iar acestea se aplica pe dinti. Cele 2 gutiere le veti purta numai noaptea.
In cazul in care dintii sunt sensibili peste noapte, putem folosi un gel de desensibilizare. Acesta nu afecteaza structura dintilor. Mai simplu este sa rariti ritmul de aplicare a gutierelor: o noapte le folositi, o noapte nu, samd.
Dupa o saptamina reveniti la control. Comparam culoarea obtinuta cu cea initiala si stabilim impreuna daca este necesara continuarea tratamentului.


Daca ajungem la acesta situatie, sper sa fiti multumiti. (Fotografiile nu imi apartin)

citeste despre un caz dificil de albirea dintilor