Despre implanturi
Implantul surub seamana cu un surub pentru lemn (are spirele rare). El inlocuieste radacina dintelui absent - in prima etapa- apoi si o parte din coroana acestuia - dupa citeva luni. ...
» Citeste despre implanturi dentare


free counters

Cabinet stomatologic Craciun - Aplicarea implanturilor dentare

Cum se procedeaza?

Nu toti pacientii pot beneficia de tratamentul prin implante. Pentru a lamuri situatia, avem nevoie de un set de radiografii precum si de un set de analize. Recomandarea pentru acestea le veti primi personal, dupa efectuarea consultatiei.

Veti primi un plan de tratament. Acesta descrie etapele de lucru, periodizarea lor, precum si costurile. Acum e momentul in care Va hotariti daca acceptati sau nu tratamentul. In cazuri extrem de dificile, ne consultam si cu alti specialisti.
In cazul unor probleme financiare, va putem oferi o solutie de finantare. Doar in anumite situatii, acceptam o negociere a costurilor tratamentului.

Aplicarea implanturilor

Aceasta este prima sedinta de lucru efectiv.
Pentru aplicarea implantelor dentare se lucreaza intotdeauna cu anestezie. Fara anestezie, procedura este imposibil de realizat. Folosim anestezice moderne, foarte puternice,special concepute pentru medicina dentara. Pentru confortul Dumneavoastra - dar si al nostru - practicam o anestezie locala, a carei durata variaza de la citeva minute la citeva ore.

Dupa anestezie, gingia se decoleaza de pe os:

Cu ajutorul frezelor, se prepara un canal.    

In acest canal va fi plasat implantul. Daca sunt necesare mai multe implante se vor prepara mai multe canale:


Dupa ce implantul a fost plasat pe pozitie, gingia se coase (sutureaza) la loc. Firele de sutura se indeparteaza dupa 7 zile:

Asa arata implantul plasat in os, avand gingia suturata:

Aici se termina prima sedinta de lucru. Urmeaza o perioada de vindecare pentru ca osul sa se vindece si sa fixeze foarte bine implantul. In cazul unor interventii dificile, perioada de vindecare osoasa se poate prelungi pina la 9 luni.Dupa aceasta perioada, urmeaza a doua sedinta de lucru efectiv.

In aceasta a doua sedinta, pe implantul plasat in os se adauga partea aurie a implantului, numita bont implantar.

In sedintele urmatoare vom lucra pentru dintii cu care se vor acoperi bonturile implantare: vom lua mai multe amprente, vom face diferite probe si finisaje. Lucrarea care acopera bonturile protetice este realizata intr-un laborator de tehnica dentara. Functie de complexitatea lucrarii, vom avea mai multe sedinte de lucru.

Vezi un exemplu de implant dificil