Despre implanturi
Implantul surub seamana cu un surub pentru lemn (are spirele rare). El inlocuieste radacina dintelui absent - in prima etapa- apoi si o parte din coroana acestuia - dupa citeva luni. ...
» Citeste despre implanturi dentare


free counters

Cabinet Stomatologic Craciun- Albire dinti - Un caz dificil


Atit in timpul tratamentului de albire cit si dupa aceea este necesara o igiena cit mai buna a dintilor. Aceasta se realizeaza folosind ata dentara, perie si pasta de dinti. Veti primi explicatii personale despre felul in care trebuie mentinuta igiena.

Efectele unui tratament de albire se mentin aproximativ 4 ani. Daca dupa aceasta perioada de timp doriti ca dintii sa ramina la fel de albi, trebuie sa repetati tratamentul.


Producatorul gelului de albire afirma ca 4% dintre pacienti nu experimenteaza nici o albire a dintilor. Sa speram ca Dumneavoastra nu va aflati intre acesti 4% dintre pacienti.

Un caz dificil

Pacientul era o fata de 22 ani. Desi toate explicatiile de mai sus I le-am dat si ei timp de citeva sedinte, aceasta Domnisoara a insistat sa continue inca mult timp tratamentul de albire a dintilor desi culoarea dorita fusese obtinuta deja.

Am rugat-o sa-mi semneze un act care ma disculpa de eventualele evenimente neplacute aparute pe parcurs. A semnat si ne-am despartit in cele mai bune conditii.

Dupa aproximativ un an, aceeasi Domnisoara vine la cabinet avand o culoare a dintilor ... incredibila: dintii aveau culoarea faiantei albe dar ea era foarte multumita. Problema era ca din cauza igienei deficitare, pe unul dintre dintii din fata ii aparuse o carie pe care o dorea rezolvata. Acesta era motivul prezentarii la cabinet.

Acesta a fost momentul in care am realizat ca imi este imposibila rezolvarea cazului. Nici o firma nu ofera o culoare atit de deschisa pentru tratarea cariilor. Orice as fi folosit dintele ar fi aratat foarte urit.

A fost necesara o comanda speciala in valoare de 200 euro catre o firma producatoare de materiale de reconstructie a dintilor. Desi culoarea oferita era mult mai alba decit orice se putea gasi pe piata in mod curent, ea nu a fost buna: culoarea trebuia sa fie si mai alba. Am facut o noua comanda de inca 200 euro. Aceasta a fost cea buna si am putut rezolva situatia. Totul a durat aproximativ 2 luni si a costat mai mult de 400 euro. Pacienta a platit totul.

Concluzie: Exagerarile nu sunt bune. Dinti albi precum ai actorilor de la Hollywood pot fi obtinuti si fara excese.
Dupa o saptamina reveniti la control. Comparam culoarea obtinuta cu cea initiala si stabilim impreuna daca este necesara continuarea tratamentului.Costuri:

Costul tratamentului de albire a dintilor este de 100 euro.