Despre implanturi
Implantul surub seamana cu un surub pentru lemn (are spirele rare). El inlocuieste radacina dintelui absent - in prima etapa- apoi si o parte din coroana acestuia - dupa citeva luni. ...
» Citeste despre implanturi dentare


free counters

Cabinet stomatologic Craciun - Implantologie

DESPRE TRATAMENTUL PRIN IMPLANTURI DENTARE

Aveti unul sau mai multi dinti lipsa?
Nu conteaza cind a fost scos, acum o zi sau acum citiva ani... cea mai MODERNA SI EFICIENTA solutie de tratament, adica de inlocuire a dintelui sau dintilor absenti, este IMPLANTUL DENTAR.

IMPLANTUL DENTAR este un surub care inlocuieste radacina unui singur dinte absent; daca aveti lipsa mai multi dinti, atunci sunt necesare mai multe implanturi.
Asa arata implantul dentar pe care il folosim.


Acesta este doar un tip de implant. In functie de situatia Dumneavoastra, forma si dimensiunile implantului se poate schimba.
Implanturile folosite de noi sunt produse de firma BIO HORIZONS. Firma este in SUA si se afla de multi ani pe piata medicinii dentare. Implanturile acestei firme sunt folosite de spitale prestigioase din intreaga lume. Mai multe detalii puteti afla accesind urmatoarea adresa de internet: www.biohorizons.com

Implanturile produse de firma BIO HORIZONS sunt din titan. Acesta este un metal foarte usor si extrem de bine tolerat de catre organismul uman. (Titanul se foloseste de foarte multi ani si in alte ramuri ale medicinii: chirurgie reparatorie, ortopedie).

Asa cum vedeti in fotografie, implantul seamana cu un surub de metal. El are o parte gri (care inlocuieste radacina dintelui) si o parte aurie (pe care va fi aplicata coroana dentara). Exista si implante integral albe, facute din ceramica de zirconium, insa acestea sunt deosebit de scumpe si nu pot fi folosite decit in anumite situatii.

AVANTAJELE folosirii implanturilor dentare

Implanturile dentare se folosesc de foarte mult timp. In ultimii 10 ani, domeniul acesta a cunoscut o dezvoltare incredibila. La ora actuala sunt peste 1000 de sisteme diferite in intreaga lume.

1. Vechea metoda de tratament consta in punti sau proteze. Amandoua aceste metode afecteaza integritatea dintilor pe care inca ii mai aveti.
Avantajul principal al tratamentului prin implanturi dentare este acela ca lasa dintii vecini neatinsi. Acestia nu vor fi afectati in nici un fel !!!

2. Un alt avantaj este urmatorul: confortul obtinut cu tratamentul prin implant este superior celui oferit de diferite proteze.

3. Chiar daca nu mai aveti dinti si folositi deja o proteza de multi ani, puteti beneficia de tratamentul prin implanturi. Implanturile vor stabiliza foarte bine proteza. Aceasta va deveni aproape fixa, veti putea minca si vorbi mult mai bine !!! In unele situatii este posibil chiar sa renuntati complet la proteza.

4. Folosirea implanturilor va obliga la intretinerea unei igiene deosebit de bune. Acest lucru este deosebit de important si il vom discuta cu dumneavoastra in mod personal.

Vezi cum se aplica implanturile
Vezi un exemplu de implant dificil

Implanturile dentare nu se pot folosi in toate situatiile.
Daca a trecut mult timp de cand ati scos dintii, osul in care vrem sa introducem implanturile dentare (suruburile de titan) si-a schimbat foarte mult forma si dimensiunile. Asa ca inainte de a putea introduce implanturile dentare, e nevoie sa refacem osul la dimensiunile initiale. Acest lucru se face prin aditie osoasa. Abia dupa ce procedura de aditie osoasa s-a soldat cu succes putem introduce implanturile dentare in os. Pentru mai multe detalii, cititi pagina de aditie osoasa.
Exista de ceva timp posibilitatea realizarii unor lucrari foarte rapide pe implanturi dentare. Daca veniti fara nici un dinte in gura dar oasele maxilare in care vrem sa introducem implanturile dentare sunt bune, intr-o saptamana puteti pleca cu toti dintii pusi pe 4(8) sau 6(12) implanturi dentare. Se folosesc pentru acest lucru implanturi dentare cu o forma speciala, coordonarea cu laboratorul de tehnica dentara trebuie sa fie foarte buna si pretul este mare. Dar si satisfactia dumneavoastra va fi pe masura pretului platit. De tinut minte este faptul ca aceasta metoda nu se poate folosi pentru toata lumea si ca este o solutie de tratament mai scumpa decat tratamentul etapizat. Discutam individual cu fiecare dintre dumneavoastra atat costurile cat si posibilitatea realizarii acestui tip de tratament in momentul consultatiei.
Una dintre cele mai frecvente intrebari care se pun in cabinet este legata de respingerea de catre corpul uman a implanturilor de titan. Ca sa transam aceasta chestiune definitiv, raspunsul meu este: NU EXISTA ASA CEVA. Implanturile de titan sunt folosite in chirurgia ortopedica de zeci de ani fara nici un fenomen de respingere. Titanul are proprietatea de a atrage spre el proteinele umane si nicidecum de a le respinge.
De ce cad totusi implanturile dentare la unii pacienti?
Raspunsurile sunt nenumarate dar exista 3 momente principale care pot determina in mod sigur esecul tratamentului cu implanturi dentare: doua dintre ele tin de medicul dentist si unul tine de dumneavoastra, pacientul beneficiar al tratamentului cu implanturi dentare. Medicul poate lucra prost atunci cand introduce implanturile dentare in os. In acest caz, in maxim o luna, implanturile dentare incep sa se miste si cad. Medicul mai poate lucra prost la final, atunci cand fixeaza lucrarea dentara pe implanturi. Daca ocluzia - modul in care dintii de sus calca pe cei de jos - nu este bine echilibrata, sansele unui esec al tratamentului cu implanturi dentare creste enorm. In primul an de zile apar semne care ar trebui sa mobilizeze medicul dentist spre remedierea situatiei. Daca acest lucru nu este facut, dupa o perioada variabila de timp, lucrarile incep sa aibe probleme si foarte repede dupa aceea, tratamenul poate fi considerat un esec.

Ultimul factor care cauzeaza cu siguranta esecul tratamentului cu implanturi dentare este igiena pe care trebuie sa o intretineti. Daca nu spalati dintii macar o data pe zi - seara - cu perie si pasta, daca nu folositi in mod regulat, zilnic, apa de gura, mai devreme sau mai tarziu vor aparea probleme. Acestea sunt: gingiile se inflameaza, devin rosii, sangereaza, incep sa se retraga; o data cu retractia gingiilor incepe sa se retraga si osul si implanturile dentare incep sa-si piarda din suport; o data ce implanturile dentare se misca, ele trebuiesc scoase iar tratamentul este un esec.
Ca urmare, igiena este deosebit de importanta, obiceiul de a spala dintii si de a clati gura trebuie format macar acum, daca vreti sa aveti dinti in gura. Am auzit urmatoarea observatie: implanturile sunt din titan, dintii sunt din portelan, nici unul nu se cariaza si nu se strica, de ce sa ma mai spal?!? Raspunsul il gasiti mai sus.
Exista azi posibilitatea refacerii complete a danturii persoanelor care nu mai au nici un dinte in doar 3 zile.
Pe maxilar se plaseaza 6 implanturi si in 1-2 zile, pe aceste implanturi se fixeaza o proteza provizorie cu toti dintii. Dupa 6 luni, proteza provizorie este inlocuita cu o proteza definitiva care va fi si ea fixata pe implanturi. La mandibula se procedeaza la fel, folosindu-se 4-6 implanturi. Restul procedurilor este identic ca la maxilar.
Protezele provizorii sunt facute din acrilat si sunt usor ajustabile. Protezele definitive sunt metaloceramice si au un aspect fizionomic perfect.
Pretul unei asemenea interventii este pe masura restaurarii: 5000 euro pentru maxilar, 5000 euro pentru mandibula.