Cabinet stomatologic
Despre implanturi
Implantul surub seamana cu un surub pentru lemn (are spirele rare). El inlocuieste radacina dintelui absent — in prima etapa— apoi si o parte din coroana acestuia — dupa citeva luni. ...
» Citeste despre implanturi dentare

Cabinet stomatologic Craciun - Implant dentar -


Genele care codifica lanturile a sunt localizate pe cromoz 16 harta cromozomiala permite întelegerea defectului genetic din talasemie.

3. Cabinet stomatologic b-talasemiile: raspândite pe tot globul, dar cu frecv mai mare (2 –30%): în bazinul mediteranean în anumite regiuni ale Orientului Mijlociu, India, Pakistan în Asia de Sud-Est, etc. Consecinta unor anomalii genetice variate:
mutatie (substitutie de baza) în vecinatatea sau în interiorul unui intron: erori în rearanjarea axonilor si în transcriptia informatiei la niv ARNm se produc lanturi b dar în cantitate varianta este denumita b+ (beta plus) talasemie = defect de excizie a intronilor mutatie fara sens în regiunea de codificare a lantului b:
e cauza cea mai comuna
absenta producerii lantului b varianta este denumita bO (beta zero) talasemie = defect de citire a exonilor forma heterozigota de b-talasemie:
majoritatea pacientilor sunt asimptomatici conc de Hb poate fi:
normala talasemie minima usor talasemie minora pe frotiul colorat Giemsa:
microcite hipocrome hematii „în tinta” eritrocite cu granulatii bazofile : foarte fine sau conglomerate alcatuite din ribozomi la 3,5 7% din pacienti niv de HbA2 e în 50% din cazuri moderate (1 –5%) HbF sideremia , CTLF, feritina sunt normale în absenta unei boli care ar putea provoca pierdere cronica de Fe: hernia hiatala
ulcerul duodenal, etc forma homozigota de b-talasemie:
incapacitatea de a produce lant b exces de lant a în eritroblastii bazofili si policromatofili precipitarea lantului a în exces formare de corpi Heinz
sinteza de Hb eritroblastii devin ineficienti dpdv functional vor fi fagocitati si degradati la niv sist monocit-macrofag din:
maduva osoasa (eritropoieza ineficienta) splina, ficat si alte organe (hematiile care ajung în sângele perif) (hemoliza perif) modificari osoase care afecteaza craniul si oasele lungi b-talasemia majora Cabinet stomatologic(anemia Cooley) nu este prezenta la nastere deoarece productia de HbF :
nu este afectata nu se opreste brusc la nastere anemia severa apare:
în a 2-a sau a 12-a luna de viata când HbF trebuie sa fie înlocuita cu Hb adulta HbA Hb la 2,5 – 6,6 g/dl icter moderat tulburari de crestere. Marirea abdomenului prin hepatosplenomegalie tumorala agravarea anemiei (retine în cordoanele Billroth un nr de hematii) vol plasmatic hipersplenism secundar mai importanta a duratei de viata a hematiilor neutropenie trombocitopenie daca nu se instituie programul de transfuzii: cresterea copilului e întârziata. Abdomenul devine din ce în ce mai mare, cu o musculatura hipotona cabinet stomatologic apar deformari ale scheletului (datorita expansionarii tes eritropoietic): determina faciesul caracteristic de talasemie:
boselarea oaselor frontale si parietale
marirea oaselor maxilare anomalii de implantare a dintilor (uneori monstruoase) si ocluzia cu dificultate a cav bucale
oasele lungi si oasele mâinii prezinta o corticala subtire
fracturile oaselor lungi sunt frecv
radiografia calotei aspect caracteristic :
largirea spatiilor diploice
striatiuni radiale în osul subperiostal
absorbtia Fe din intestin (+politransfuzarea regulata a pacientului; o unitate de sânge contine 200 mg Fe)
aparitia hemosiderozei
Cauza de deces la pacientii cu anemie Cooley la vârsta de 10 – 20 ani disfunctie endocrina cu tulburari de crestere la pubertate si o dezv insuficienta a caracterelor sexuale secundare.

 
  Albire dinti |  Proteza dentara |  Abces dentar |   Implantologie |  Tartru |  Carii  |  Link exchange  |  ADD YOUR LINK
anemii01 anemii02 anemii03 hipocrome01 hipocrome2 hipocrome03 hipocrome04 hipocrome05 hemolitice01 hemolitice02 hemolitice03 hemolitice04 hemolitice05 hemolitice06 hemolitice07 hemolitice08 hemolitice09 hemolitice10 hemolitice11 hemolitice12 hemolitice13 hemolitice14 macrocitoza01 macrocitoza02 macrocitoza03 macrocitoza04 macrocitoza05 macrocitoza06 macrocitoza07 macrocitoza08 aplastica01 aplastica02 aplastica03
 
© Copyright 2005 Craciun Stomatologie. All Rights Reserved.