Despre implanturi
Implantul surub seamana cu un surub pentru lemn (are spirele rare). El inlocuieste radacina dintelui absent - in prima etapa- apoi si o parte din coroana acestuia - dupa citeva luni. ...
» Citeste despre implanturi dentare


free counters

Cabinet stomatologic Craciun - Tartru si DetartrajDintii care nu sunt corect neingrijiti se acopera in timp cu un strat format dintr-un amestec de resturi de mancare, saliva si germeni( tartru). Bacteriile din tartru se hranesc si se inmultesc cu zaharurile din alimente. In urma acestor procese,bacteriile elibereaza acid.

Smaltul este rezistent, insa este sensibil la atacul substantelor chimice. Acidul poate distruge smaltul, apoi dentina, pana cand patrunde in pulpa dintelui. Acest proces duce pana la urma la carii, iar daca pulpa dintelui este atinsa si nervii senzitivi ai acesteia se inflameaza, apare durerea.

Deteriorarea danturii incepe in portiunile cele mai vulnerabile ale smaltului, fie intre dinti, unde tartrul este greu de indepartat, fie in partea interioara a fisurilor (mici crapaturi) din coroane.

Daca procesul de deteriorare continua, atacurile substantelor chimice si ale germenilor avanseaza, prin pulpa dintelui si prin canalul radacinii, in osul maxilarului. Inflamatia care va urma, insotita de puroi si presiuni asupra osului, poarta numele de abces dentar.

Prin detartraj profesional efectuat de Cabinetul Stomatologic Craciun se asigura sanatatea dintilor si se pastreaza coloratia alba a acestora. Detartrajul profesional curata tartrul si placa de pe dinti - cauza principala de formare a cariilor si a parodontozei.