Mini implanturi dentare

Mini-implantele dentare

In anumite situatii, pacientii pot beneficia de mini-implantele dentare. Acestea sunt implante cu diametre mai mici fata de implantele clasice, de maxim 3 mm. Mini-implantele dentare sunt implante facute dintr-o singura bucata. Partea lor activa este complet diferita de cea a implantelor clasice: este sub forma de bila. Pe aceasta bila se capseaza protezele dentare dupa ce au fost modificate corespunzator. Nu se pot face lucrari fixe, cimentate, pe mini-implante.

DESPRE TRATAMENTUL CU MINI-IMPLANTURI DENTARE

Principala problema tehnica pusa de mini- implante este legata de pozitia acestora in gura. Pentru ca proteza sa poata fi inserata si dezinserata de catre pacient, mini-implantele - macar in partea lor intraorala - trebuie sa fie absolut paralele. Ca urmare a acestei situatii, cel mai adesea mini-implantele sunt plasate jos, la mandibula in zona frontala, imediat in spatele buzei de jos. In alte zone ale cavitatii bucale, osul in care se pun implantele are o directie care, cel mai adesea, nu permite amplasarea acestora. Totusi, mini-implantele pot fi folosite oriunde osul permite amplasarea lor.

Avantaje mini implante dentare

  • Principalul avantaj al mini - implantelor dentare este acela ca pot fi folosite dupa 2 - 4 saptamani de la plasarea lor in cavitatea bucala. Modificarea protezei care se pune peste implante poate fi facuta intr-o singura sedinta; ca urmare, pacientul poate beneficia foarte repede de avantajul oferit de mini-implante: proteza este mult mai stabila in gura, se poate manca si vorbi mult mai bine. Mini-implantele sunt compatibile cu orice adeziv dentar care poate fi folosit in continuare de catre pacient, daca acesta doreste o fixare si mai ferma a protezei.
  • Pentru plasarea implantelor in gura, interventia chirurgicala este mult mai usoara decat in cazul implantelor clasice. Inainte de operatie pacientul ia antibiotice. Se lucreaza cu anestezie locala, asemanatoare celei folosite la o extractie dentara obisnuita. Gingia se perforeaza si se gaureste osul. Mini-implantele se insurubeaza direct in os. Gata. Gingia se va vindeca in 7-14 zile. Dupa un control scurt, se poate trece la modificarea protezei.

Pentru mini-implante, igiena trebuie sa fie la fel de riguroasa ca si pentru implantele clasice. Peria si pasta dentara trebuiesc folosite macar o data pe zi, seara inainte de culcare. Trebuiesc periate si mini-implantele, ca si cum ar fi dintii Dumneavoastra. Folosirea apei de gura este binevenita: de 2 ori pe zi, dimineata si seara, gura se clateste insistent timp de 2-3 minute. Orice apa de gura cumparata de la farmacie este buna.

Mini-implante dentare plasate pe mandibulă

Proteză pusă peste mini implante

//]]>