Protetică dentară

Protetică dentară

Uneori dinții cariați nu mai pot fi tratați cu ajutorul plombelor, caz în care ei se îmbrăca cu coroane. Folosim numai coroane de ceramică(porțelan). Pentru fabricarea lor sunt necesare câteva zile. Protetica dentară ne mai ajută atunci cînd ne lipsesc dinți. În funcție de numărul, poziția, implantarea și felul în care mușcă dinții încă prezenți se alege o soluție de tratament: o lucrare fixată prin cimentare (punte) sau o lucrare mobilă sau mobilizabilă (proteză)

Despre protetica dentară

Uneori dintele este atat de distrus de carie incat nu se mai poate reface cu pomba. Solutia este refacerea dintelui cu un pivot. Azi se folosesc pivoti din fibra de sticla. Dupa ce coroana dintelui este refacuta partial cu pivotul din fibra de sticla, acesta este slefuit si se iau amprente pentru ca laboratorul de tehnica dentara sa faca o coroana care sa imbrace dintele.

Pentru un dinte cariat, solutia obisnuita este o plomba. Cand caria a ajuns la nerv si sunt dureri, se scoate mai intai nervul dintelui – ca sa nu mai doara. Apoi se pune plomba.

Cand in gura nu mai sunt suficienti dinti, se fac proteze. Protezele pot fi fixe si mobile. Exista multe tipuri de proteze mobile. Un exemplu de proteza mobila este vestita “placa”.

In poza de alaturi puteti vedea doua proteze mobile de tip Candulor, una pentru maxilar(sus), alta pentru mandibula(jos). Aceasta proteza ofera maximul posibil de estetica. Daca nu doriti o proteza mobila, atunci aceste proteze se pot fixa in gura cu ajutorul implanturilor. Procedura de lucru o puteti vedea in filmuletul de mai jos:

//]]>